Winnaar van meer dan 200 Landscaping Awards sinds 1964.

Heb je een vraag? Bel ons: +211.456.789

Een omheinde tuin biedt privacy, veiligheid en voegt een stijlvolle touch toe aan je buitenruimte. Of je nu wilt genieten van rust en privacy of je tuin wilt beschermen tegen ongewenste indringers, er zijn verschillende manieren om je tuin te omheinen. Ontdek de verschillende mogelijkheden en leer je over de voor- en nadelen van elk type omheining. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw tuin.

 

Houten schutting

Houten schuttingen zijn klassiek en veelgebruikt voor het omheinen van tuinen. Ze bieden privacy en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan je buitenruimte. Houten omheining zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, hoogtes en houtsoorten. De variatie aan soorten omheiningen is een groot voordeel. Een voordeel is dat je ze kunt personaliseren door ze te schilderen in de gewenste kleur of door er klimplanten tegenaan te laten groeien. Een nadeel is dat ze regelmatig onderhoud vereisen, zoals schilderen of beitsen, en zijn vatbaar voor verkleuring en houtrot.

 

Een omheining van metaal

Metalen hekken zijn duurzaam en bieden een moderne uitstraling aan je tuin. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals spijlenhekken, gaashekwerk of decoratieve panelen. Metalen hekken zijn over het algemeen onderhoudsarm en bieden goede veiligheid en privacy. Echter, sommige metalen hekken kunnen vatbaar zijn voor roest, vooral als ze niet zijn behandeld met een beschermende coating.

 

Een groene omheining

Natuurlijke omheiningen, zoals hagen, struiken of bamboeschermen, voegen een groen element toe aan je tuin. Ze bieden privacy en kunnen dienen als een geluids- en windbarrière. Natuurlijke omheiningen vergen echter tijd en geduld, aangezien ze tijd nodig hebben om te groeien en te volgroeien. Ook kan regelmatig snoeien en onderhoud nodig zijn om ze in vorm te houden. Het voordeel is dat je kan spelen met de hoogte en dichtheid van de omheining door de keuze van verschillende planten. Ook kan je natuurlijke omheiningen combineren met houten schuttingen. Zo kan je een kastanje palen schutting combineren met klimop. Dat geeft een groen en natuurlijk gezicht.

 

Een duurzame en onderhoudsarme omheining

Wil je niet al te veel tijd kwijt zijn met onderhoud? Dan kan je ook kiezen voor een kunststof omheining. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je tuin past. Kunststof omheiningen zijn bestand tegen weersinvloeden, verkleuren niet en vereisen geen schilderwerk. Ze zijn echter niet zo stevig als houten of metalen omheiningen en kunnen na verloop van tijd wat vervagen.  Zo zie je, er zijn genoeg verschillende soorten omheiningen om jouw tuin privacy te geven. Kies de omheining die past bij jouw tuin, budget en smaak.