Winnaar van meer dan 200 Landscaping Awards sinds 1964.

Heb je een vraag? Bel ons: +211.456.789

Een moestuin is perfect geschikt als je je eigen eten wilt verbouwen en gebruiken tijdens het koken. Er is echter wel ruimte voor nodig als je je eigen moestuin wilt beginnen. Deze ruimte hoeft niet groot te zijn, maar het is wel prettig om voldoende ruimte hebben om er nog aan te kunnen werken. Het leuke aan een moestuin is dat je deze door de tijd heen kunt aanvullen waar je dit nodig acht en het volledig je eigen kunt maken. Hoe en waar je het beste kunt beginnen lees je hier.

 

Vind een plek

De basis voor het beginnen van een moestuin ligt misschien wel bij het vinden van een geschikte plek. Zoals hierboven al genoemd is hoeft de ruimte voor je moestuin niet groot te zijn, maar je moet er nog wel bij om eraan te kunnen werken. Een beetje speelruimte is daarom wel gewenst. Daarnaast is voldoende zon ook prettig voor je moestuin, maar pas op met andere weeromstandigheden. Een zonnige, maar deels beschutte plek kan daarom goed werken voor je moestuin. Als je geen eigen tuin hebt, werkt een moestuin beginnen op je balkon ook prima. 

 

De juiste grond

Er bestaat speciale moestuingrond wat je kunt gebruiken om je moestuin op te verbouwen. Voorbeelden van moestuingrond zijn molmmest, tuinturf en champost. Alle drie de soorten grond kennen ieder eigen doeleinden waar ze het beste voor gebruikt kunnen worden. Champost wordt bijvoorbeeld voornamelijk gebruikt binnen de land- en tuinbouw en fruitteelt, maar ook jij als particulier kunt dit prima gebruiken voor het onderhouden van je moestuin. De hoeveelheid grond die je dient te gebruiken is onder meer afhankelijk van de behoefte van de bodem en de huidige bemestingstoestand.

 

Meer voor in je tuin

Mocht je naast een moestuin ook nog aan andere dingen in je tuin willen werken, dan ben je bij GroeiGoed op het juiste adres. Hier kun je terecht voor verschillende bodemverbeteraars die kunnen helpen je tuin een boost in de goede richting te geven. Ook voor de hierboven genoemde soorten moestuingrond kun je bij GroeiGoed terecht. De website kent een groot assortiment aan bodemverbeteraars, bodemdekkers en andere grondsoorten. Een aantal populaire producten bij GroeiGoed zijn houtmulch, houtsnippers, aanvulgrond en moestuingrond. Als je ook nog meer inspiratie op wilt doen over hoe je je tuin het beste kunt onderhouden, kun je hier ook meer over lezen op de website. Je kunt je tuin namelijk op ieder seizoen voorbereiden om ervoor te zorgen dat deze op het juiste moment het best tot zijn recht komt.