Winnaar van meer dan 200 Landscaping Awards sinds 1964.

Heb je een vraag? Bel ons: +211.456.789

Hoewel je in de zomer misschien een stuk meer gebruik maakt van de tuin, is het ook wel zo gezellig om in de winter een mooie tuin te hebben. Hierdoor kijk je niet de helft van het jaar tegen een donkere, kale tuin aan en kun je er zelfs nog van genieten. In dit artikel geef ik je enkele tips voor het creëren van een gezellige wintertuin, en dan hoef je echt niet te denken aan nepsneeuw en het ophangen van nep ijspegels. 

Kies voor wintergroene planten in je tuin

Veel planten verliezen in de winter hun blad, waardoor het vaak maar een kale boel is. Toch zijn er ook genoeg planten die in de winter nog mooi groen zijn. Kies je voor wintergroene planten, dan is je tuin in de winter al een stuk gezelliger om naar te kijken. Vind je het lastig om zelf een beplantingsplan te maken en wil je bijvoorbeeld een tuin die in de zomer en de winter mooi is? Dan kun je hiervoor altijd een hovenier inschakelen. Deze kan je helpen een mooi beplantingsplan op te stellen. En weet je al wat voor planten je graag wilt en wil je ze meteen online bestellen? Kijk dan eens op Kwekerij Klein

Verlicht en verwarm je tuin

De winter staat bekend om zijn donkere, koude dagen. Het is vaak meer donker dan licht en in combinatie met de kou kan het buiten al snel akelig worden. Door je tuin gezellig te verlichten en voldoende verwarmingselementen in de tuin te gebruiken, kun je er weer een fijne plek van maken. Verlichting zorgt er niet alleen voor dat je zonder te vallen in het donker naar de schuur kunt lopen, maar geeft ook een gezellig aangezicht als je van binnen naar buiten kijkt.

Maak je tuin een aantrekkelijke plek

In de zomer is je tuin vaak al een aantrekkelijke plek van zichzelf. Het zonnetje doet immers veel voor een mens. Maar in de winter kan dat heel anders zijn. Probeer de tuin daarom een zo aantrekkelijk mogelijke plek voor jezelf te maken. Plaats bijvoorbeeld een overkapping of hang een heater op. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan je gasten. Dan heb ik het niet over je vrienden/familie die langskomen, maar juist over de diertjes die je tuin inkomen. Voor diertjes is het in de winter soms lastiger om aan voedsel en water te komen. Jij kunt daar dan ook een handje bij helpen door wat voedsel en water in je tuin te plaatsen.